Varumärken

XOIL ÄR GENERALAGENT FÖR PANOLIN I SVERIGE

PANOLIN-gruppen är ett oberoende familjeföretag med huvudkontor och produktionsanläggning i Schweiz. Företaget grundades 1949 av Bernhard Lämmle och ägs helt av familjen Lämmle till detta datum.

PANOLIN är en leverantör av kompletterande smörjmedel med kärnkompetens i högpresterande miljövänliga smörjmedel (ECLs) sedan 1983 – 35 års erfarenhet.
PANOLIN har 2018 exporterat högpresterande ECL till 54 länder.

I industrier som bygg-, marin-, muddrings-, olje- och gasutforskning och andra är PANOLIN ett uttalande för avancerad teknik, miljöansvar och säkerhet – på grund av 35 års erfarenhet av miljövänliga högprestanda smörjmedel och 69 års framgång i smörjmedel industrin.

Läs mer på Panolins hemsida

varum_logo02

XOIL ÄR GENERALAGENT FÖR MPM I SVERIGE

MPM Oil grundades i Holland för 25 år sedan som en specialist på smörjmedel och vätskor med konceptet att vara den mest kompletta leverantören av alla OEM-godkända smörjmedel och vätskor för den moderna globala bilparken. MPM Oil är idag stolta över att ha lyckats med denna utmaning och är verksamma i mer än 50 länder med ett unikt OEM-godkänt produktsortiment på över 350 olika smörjmedel och specialiserade vätskor.

XOIL har med MPM en helhetslösning som täcker över 99% av alla smörjmedel och vätskor för fordon. Vi levererar endast OEM obligatoriska och godkända produkter till återförsäljare och verkstäder samt erbjuder den bästa online-tjänsten och personlig teknisk support. Sortimentet är även anpassat för industrier, entreprenadmaskiner, transportfordon, motorcyklar och marin m.m.

varum_logo01